Storytelling

Történetmesélés

A Storytelling - Történetmesélés napjainkban a menedzsment-tudományok és a marketing kulcsfogalma lett.

 

Filmjeink történetmesélésre épülnek.

Storytelling

A történetmesélés ereje a marketingkommunikációban 

 

A marketingkommunikáció egyik „újra felfedezett”, modern eszközének számít. Számos vállalat alkalmazza a történetmesélést a vállalati megjelenítés, a termékek ismertetésének hatékony eszközeként. A történetek hozzánk szólnak, érzelmeinkre hatnak, és így meggyőzőbben kommunikálhatóak a termékekkel kapcsolatos információk. A fogyasztók a nekik szóló történetek hatására „érintettebbé” válnak, és ezért nagyobb valószínűséggel kötődnek az adott szervezethez.

 

Tanulmány letöltése

 

Dr. MÁTYÁS JUDIT - Pécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi Kar, egyetemi adjunktus, nyelvész (Phd), marketing (MBA)  Szakmai önéletrajz

Köszönjük a szerzőnek, hogy tanulmányát a rendelkezésünkre bocsátotta.

További gondolatok a témában:  

Miért kell a storytelling? És mitől működik a történet - Webshark Blog

 

Könyvajánló

 

CARMINE GALLO  

Storytelling - A történetmesélés ereje

Online E-könyv vagy könyv megrendelése HVG könyvek

 

 

A hatékony kommunikáció alapját az üzleti életben is a történetek képezik. Akár konferencián tartunk előadást, akár befektetők előtt prezentáljuk az ötletünket, vagy épp az ügyfeleinket szólítjuk meg – hallgatóságunkat elsősorban nem adathalmazokkal, hanem hiteles és érzelmeket kiváltó történetekkel tudjuk meggyőzni.

 

A storytelling elismert szakértője, Carmine Gallo legújabb könyvében ehhez nyújt segítséget mintegy ötven kiváló történetmesélő, többek között Steve Jobs, Richard Branson, Sheryl Sandberg és Oprah Winfrey példáján keresztül. Az inspiráló előadóktól megtanulhatjuk a storytelling alapelveit és technikáit, továbbá praktikus tippeket kapunk, hogy minél jobb történetmesélőkké váljunk. Carmine Gallo kommunikációs coachként kiemelkedően sikeres vállalatok felső vezetőinek segít a kifinomult storytelling-technikák elsajátításában. Ügyfelei közé tartozik a Cisco, a Coca-Cola, az Intel, a Microsoft és a Walmart. Keresett előadó és népszerű publicista, a Gallo Communications Group alapítója. Számos bestseller, köztük A TED-előadások, a Steve Jobs a prezentáció mestere és a Steve Jobs az innováció mestere szerzője. Feleségével, Vanessa Gallóval és két lányukkal a Kalifornia állambeli Pleasantonban élnek.

© Copyright - Minden jog fenntartva
Hírlevél feliratkozás

Értesüljön rólunk

youtube_edited.png