Powered by Smartsupp
top of page
Oral History

Elbeszélt történelem

Filmarchívumunk a világ legnagyobb életpálya sorozata és filmgyüjteménye.

Gyűjteményünk felbecsülhetetlen ereklye.

vegekonyv100 0.jpg

Számos biográfia született könyvek formájában, de egyik sem volt annyira maradandó, mint a digitális média világa.

 

  • Archivált filmjeink eredeti minőségben fennmaradnak a jelennek és utókornak. A történetmesélés műfaj sikeres marketing eszközei, valamint megbecsült családi ereklyék. 

 

  • Gyűjteményünk a magyar Oral History - Elbeszélt történelem rendkívül értékes filmanyaga. 

Szakmai ajánlás és vélemény

"Az Önök által szerkesztett Archívum fontos vállalkozás, és egyben küldetés, mivel ebben a jelenre fókuszáló korban a jövő nemzedékeihez szól.

A kiválasztott személyek a magyar társadalom különböző szektoraiból kerülnek ki, így az Archívum átfogja a tágabb értelemben vett kultúra szinte teljes körét, nemcsak a tudomány, a művészet, hanem a gazdaság és a politika területén sikeresen tevékenykedőket is. Ezek az emberek sokfélék, de egy valami összekapcsolja őket, ez pedig az, hogy munkájukkal értéket teremtettek és kivívták a közösség megbecsülését. A személyes siker mértéke különböző lehet, de a portréfilmek ennél többet mutatnak meg; az emberi történetekben megjelenő példamutatás üzeneteit és a személyiséget. Ez az Archívum ötven év múlva válik igazán jelentőssé, amikor a történészek hitelt érdemlő információkat keresnek majd a kutatott korról, vagy egy-egy jeles személyről. Az elbeszélt magántörténelem és történelmi tapasztalat naplókban, levelekben, beszélgetésekben marad fenn.

A magam és minden leendő kutató nevében is előre köszönetet szeretnék mondani Szerkesztőségüknek azért a munkáért, amit itt és most végeznek!

Megtiszteltetés volt számomra, hogy bekerültem az Önök által készített portréfilmmel Magyarország Videós Arcképcsarnokába. Ezúton is szeretném megköszönni a forgatás során tapasztalt humánus és szakszerű hozzáállásukat, és azt a profizmust, amellyel a filmet létrehozták! 

Tisztelettel,

Dr. Gáspár Gabriella - Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Társadalom- és Médiatudományi Intézete Szociológiai Tanszékének habilitált egyetemi docense"

gaspg.jpg
bottom of page